Experiències Erasmus +

Joan

Grau Mig de Sistemes Microinformàtics i Xarxes

Joan va realitzar un estada de pràctiques per a post-titulats a l'empresa Mobicage NV de Lochristi (Bèlgica).


Lochristi (Bèlgica)

AIXÍ COMENÇA LA MEVA HISTÒRIA...

La concessió de la beca per a alumnes de CCFF de Grau Mitjà atorgada el mes de Desembre de 2011 per part de l'Ajuntament de Terrassa i premiada amb una notable dotació econòmica m'ha permès gaudir d'un període de pràctiques a l'estranger durant un mes, període en el que he col·laborat amb una empresa de recent creació, Mobicage NV, establerta a la població de Lochristi, a la regió de Flandes Oriental, a Bèlgica, i que desenvolupa la seva tasca en l'àmbit del disseny d'aplicacions per a telèfons mòbils intel·ligents, i basa la seva línia de negoci en una plataforma que permet la comunicació interactiva a gran escala entre els seus usuaris.

ARRIBADA A BÈLGICA

El municipi de Lochristi, amb una població de poc més de 20.000 habitants, forma part de la comarca de Gent, dins l'àrea de Flandes Oriental. La población compta amb una important área residencial i una bona comunicació amb els municipis que l'envolten, i sobretot amb la ciutat de Gent, la capital administrativa de la regió, situada a pocs quilòmetres. GentGent és la capital de la regió de Flandes Oriental i alhora una de les ciutats més poblades de Bèlgica, la tercera del país, amb més de 250.000 habitants. És, però, una ciutat contemporània i moderna que conserva el seu passat històric i arquitectònic, i on s'hi desenvolupa una intensa vida cultural, comercial i econòmica que la converteix en el centre turístic de la regió.

L'oportunitat que se m'ha ofert no acaba amb la realització d'aquest període d'aprenentatge pràctic. L'agraïment per haver pogut gaudir d'aquesta experiència es tradueix en nous anhels.Joan

PERÍODE DE PRÀCTIQUES

S'estableix un període d'estada de pràctiques amb l'empresa Mobicage NV d'un mes natural i que s'inicia l'1 d'Agost de 2.012 i finalitza el dia 31 del mateix mes. Durant aquest període, i des del primer moment, s'estableix una relació de total cooperació i col·laboració recíproca entre els diferents membres de la companyia i l'alumne. S'acorda un horari de treball flexible, de dilluns a divendres, entre les nou del matí i les sis de la tarda, amb mitja hora per l'àpat del migdia, durant el qual es realitzaran totes les tasques encomanades pels membres de la companyia. L'idioma anglès es converteix en el principal instrument de comunicació verbal.

El sector de negoci en que Mobicage NV desenvolupa la seva activitat s'enquadra en l'àmbit de les aplicacions per a telèfons mòbils intel·ligents. Una de les intencions de l'empresa per començar el seu procés d'expansió és el mercat hispanoamericà, amb la presència de l'idioma espanyol com una altra de les llengües més utilitzades al món; fet que esdevé un mercat potencial molt important. I aquesta és, precisament, la primera de les tasques a desenvolupar en aquest període: la localització de la plataforma Rogerthat per a sistemes android, iOS i l'aplicació web que permet gestionar els diferents serveis.

VALORACIÓ PERSONAL

L'oportunitat que se m'ha ofert no acaba amb la realització d'aquest període d'aprenentatge pràctic. L'agraïment per haver pogut gaudir d'aquesta experiència es tradueix en nous anhels. Des d'ara, comença un altre període, el de continuar endavant i encarar el futur, el d'adquirir nous coneixements que em permetin desenvolupar altres tasques més avançades que les que he dut a terme amb els coneixements que he assimilat fins ara, i el de pertànyer a un entorn professional de qualitat dins del sector ocupacional. I cal fer-ho amb força anímica positiva, consciència, constància, persistència i treball continu, i mantenir viu l'esperit de superació per tal de poder assolir quelcom anhelat.> Llegir més experiències