Experiencias Erasmus

Soufian Ahlal - Adria Ferrer - Marc Fernàndez

Grau superior Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma.

En Marc, el Soufian i l'Adrià han realitzat les seves pràctiques durant el segon curs de DAM.


Emden (Alemanya)

Viatge d'anada a Emdem i primera setmana d'estada.

11 de març de 2023.
Per fi comencem el viatge a Emdem. Hem estat tot el dia viatjant. D'Espanya a Hamburg, d'Hamburg a Emdem. Fins i tot ens hem equivocat de tren.
Un cop arribats a Emdem, hem conegut al nostre tutor d'empresa, Menno. Sembla bona persona.
Menno ens ha portat fins al pis que compartirem durant tota l'estada. Sembla un pis agradable, tot i que ja hem vist que ens tocarà netejar ben aviat :)

Durant la primera setmana de pràctiques, vam fer diferents tasques.
Inicialment, vam començar coneixent els i les companyes de feina i ens van presentar les tasques que hauríem de desenvolupar durant l'estada a l'empresa.
A la tarda del primer dia, ens van acompanyar a la ciutat i ens van mostrar les tendes i una mica la ciutat. Pels horaris d'Alemanya, la veritat es que ens hem d'organitzar molt bé per poder comprar ben aviat, ja que tanquen molt aviat i si esperem a sortir de l'empresa per comprar, arribarem sempre tard.
Per sort per nosaltres, hem trobat altres llocs on comprar, com Aldi o similars i per sort, tanquen una mica més tard.
Per cert, un de nosaltres té pànic a les aranyes, i hem descobert que a casa tenim unes quantes aranyes que ens volen acompanyar en la nostra estada. Per desgràcia, els hi hem hagut de deixar clar, que no seria possible.

Impresions del país

Alemanya no és res semblant a Espanya. Al llarg del nostre viatge, hem hagut de canviar molt els nostres costums.
La primera diferencia més notable ha estat en els horaris. Les botigues, supermercats i fins i tot llocs d'oci tanquen molt abans que a Espanya, fent que haguéssim d'anar a comprar just en arribar a casa després del treball.
A més, les nits comencen més d'hora, fent que no es pugui fer gaire soroll des de les primeres hores de la nit.
També hem vist que una gran part de la població utilitza bicicletes i, gràcies a això, moltes de les carreteres tenen carrils bici pels quals passa una gran quantitat de ciclistes habitualment.
Finalment, hem trobat que hi ha una gran quantitat de zones verdes a la ciutat, la qual cosa fa que aquesta disposi de molts parcs on es poden trobar animals i que la ciutat tingui un aspecte molt més natural.

Viatges

Quan feia unes setmanes que estàvem a Emden volíem visitar alguna ciutat que estigués a prop, però no vam poder fer-ho.
El que si vam fer va ser explorar Emden (encara que no tenia gran cosa). Hi havia un cinema a la ciutat, i les úniques pel·lícules que podíem veure eren noves estrenes els caps de setmana perquè les posaven en idioma original (en anglès sense subtítols).
El que era el centre de la ciutat normalment estava buit, l'únic dia que estava ple va ser a mitjans de maig que hi havia una espècie de fira muntada. Per desgràcia, no vam poder estar-hi massa estona ja que vam descrobrir-ho el dia abans de marxar.

Pràctiques

A l'hora de fer les pràctiques, aquestes s'han centrat principalment a intentar desenvolupar una manera de traslladar les dades d'un ERP a un completament nou.
Per a aquest procés vam desenvolupar un programa usant Python, el qual faria còpies de les dades de l'ERP original al nou.
Vam haver de fer una gran recerca, degut al fet que havíem d'esbrinar quins apartats tenia cada dada, perquè la majoria d'ells estava en alemany i abreujat, fent que ni nosaltres ni el nostre cap pogués ajudar-nos a fer-ho.
Al final i gràcies a la nostra tenacitat, vam aconseguir que el programa pogués passar la part important d'aquestes dades, a base de prova i error.

L'empresa

L'empresa on vam estar treballant va ser HTH Sinus Electronic que, liderada per Menno Ternieden, va ser un gran lloc de treball.
Tot i que vam tenir alguns problemes amb un company de pis, que treballava a la mateixa empresa, la major part dels treballadors van ser molt amables amb nosaltres i ens van ajudar amb molts dels problemes que vam tenir durant la nostra estada.
El nostre horari era de 8 a 16 h, el Menno venia a recollir-nos al voltant de les 7 AM.
Una cosa que ens va sorprendre era que la casa on vivíem estava plena d’empleats de la mateixa empresa.
El Menno solia venir amb una furgoneta per portar-nos a tots a l’oficina i ens hi tornava un cop acabada la jornada.



> Leer más experiencias