Per poder veure els resultats, s'ha de consultar el document de resultats de la convocatòria de beques Erasmus. En aquest document hi podeu trobar el DNI parcial de cada participant, així com la puntuació obtinguda i l'estat de la seva beca.
A tot l'alumnat que ha estat escollit o preescollit, se'ls convocarà en breu per explicar les següents passes a seguir.
A tots els escollits i escollides, enhorabona. Que gaudiu d'una bona experiència Erasmus+.
El passat dia 25 de gener es van lliurar els complements a la beca Erasmus+ per l'alumnat de grau superior dels instituts de Terrassa.
Cada any, l'ajuntament de terrassa obre un concurs on es premia l'alumnat amb millor expedient acadèmic que va marxar d'Erasmus durant l'any de la convocatòria.
Erasmus + es el programa de la UE que permet fer les estades de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses de fora d'Espanya. Aquest programa està adreçat tant a alumnat de cicles formatius de grau mitjà (CFGM) com a alumnat de cicles formatius de grau superior (CFGS).
L'alumnat obtindrà el reconeixement sel seu príode de pràctiques a l'estranger que correspondrà a part o a la totalitat de les hores de les FCT, descrita en el corresponent currículum de cada cicle formatiu.
Les organitzacions d'acollida poden ser empreses, centres de formació, centres d'investigació i altres organitzacions. L'alumnat rep un ajut econòmic, finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, que permet finançar part de les despeses de desplaçament i estança a l'estranger.
Des de l'institut Nicolau Copèrnic es dona recolzament per realitzar les sol·licituds, per trobar el centre d'acollida, per trobar allotjament i per tramitar tots els documents necessaris per a l'estança a l'estranger.
Podeu llegir la informació sobre la convocatòria i els criteris de sel·lecció, així com la data de límit per apuntar-se a Erasmus a l'enllaç anterior. Aquest enllaç només està disponible per alumnat amb compte de correu de l'institut. Si s'intenta accedir amb un altre compte, no permetrà la visualització.
Els dies 6, 7 i 8 de setembre, els nostres companys Eduard Santamaria i Jordi Lordan, van anar a Turin per preparar l'estada de l'alumnat de Grau Mitjà del cicle de SMiX.
En aquesta visita, van poder visitar les organitzacions d'acollida que rebran al nostre alumnat, Engim Torino i Didaxe, aquesta última en col·laboració amb Tutti Connessi, una organització que es dedica a recollir material informàtic d'empreses i particulars amb l'objectiu de fer-lo arribar a alumnat amb dificultats econòmiques.
Totes dues organitzacions ens van rebre molt amablement, mostrant-nos les seves instal·lacions i oferint-nos recomanacions tant per nosaltres com per l'alumnat respecte a visites turístiques, restauració i altres temes d'interès. Incorporarem aquesta informació als nostres mapes de Google Maps tan aviat com sigui possible amb l'objectiu que qualsevol pugui aprofitar aquesta informació.
A part de les visites als nostres socis, van aprofitar per fer nous contactes amb empreses que puguin acollir l'alumnat del Nicolau Copèrnic en futures mobilitats.
Avui quatre membres del CFGM de SMiX del centre han començat la seva estada Erasmus + a Turin. 3 d'ells hi han anat com a postgraduats i per poder gaudir d'una estada ERASMUS + tot i tenir les FCTs aprovades.
El quart membre, hi ha anat amb l'objectiu d'obtenir les FCTs en madalitat de mobilitat.
Des del centre, els hi desitgem el millor i que gaudeixin l'experiència.
De manera extraordinària, obrim una nova convocatòria de sol·licituds de mobilitat per realitzar l'estada de mobilitat al Setembre de 2023. Al següent document teniu les bases de la convocatòria.
El termini de presentació de sol·licituds és el 08 de juny de 2023, la sol·licitud es fa via telemàtica al següent formulari:
Avui dos dels membres del CFGM de SMiX del centre han començat la seva estada Erasmus + a Turin amb l'objectiu d'obtenir les FCTs en madalitat de mobilitat.
Des del centre, els hi desitgem el millor i que gaudeixin l'experiència.
Ja ha finalitzat el període de presentació de sol·licituds de mobilitat Erasmus+ per al curs acadèmic 2019-2020 del INS Nicolau Copèrnic.
Aquí teniu la resolució baremada de les sol·licituds rebudes Resolució 2019.
En el següent enllaç també trobareu les Bases de la Convocatòria 2019.
La data límit per omplir el formulari i presentar tota la documentació era el 15 d'abril de 2019.
El centre ha seleccionat i llistat les sol·licituds segons l’expedient acadèmic de l’alumne/a, els coneixements de llengua, la valoració de l’equip docent i el resultat de l’entrevista personal. Els seleccionats rebran una invitació via email per a una reunió previa informativa sobre la gestió de les mobilitats el curs vinent.
L'alumnat ha de ser conscient del compromís que adquireix en presentar la seva sol·licitud i cas de que per algun motiu, en qualsevol moment del procés, hagi de renunciar a la mobilitat, ho ha de comunicar inmediatament a la Coordinació de Mobilitat.
Erasmus+ és el nou programa de la UE per a Educació, Aprenentatge, Joventut i Esport durant el 2014-2020.
Aquest programa està adreçat tant a estudiants de cicles formatius de grau superior (CFGS) com de cicles formatius de grau mitjà (CFGM) i ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses Europees.
L’estudiant obté reconeixement del seu període de pràctiques a l’estranger que correspondrà a part o a la totalitat de la Formació en Centres de Treball (FCT) descrita en el corresponent currículum de cada cicle formatiu
Les organitzacions d’acollida poden ser empreses, centres de formació, centres d’investigació i altres organitzacions.
L’estudiant rep un ajut econòmic que permet finançar part de les despeses de desplaçament i estança a l’estranger.
Des de l’institut Nicolau Copèrnic es dona recolzament per realitzar les sol·licituds, per trobar el centre d’acollida, per trobar allotjament i per tramitar tots els documents necessaris per a l’estança a l’estranger....
Erasmus+ és el programa de la Unió Europea que afecta diferents àrees: intercanvi d’estudiants (en dues modalitats: estudis i pràctiques); intercanvi de professors; intercanvi de personal d’administració i serveis, etc.
L’acció Erasmus+ està destinada als estudiants i personal de les institucions en els 27 estats membres de la Unió Europea, els tres països de l’Àrea Econòmica Europea (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i Turquia, Suïssa i Croàcia.
El programa Erasmus+ facilita als alumnes matriculats en institucions europees l'estada formativa en pràctiques en una altra institució europea (d’un a tres mesos de durada) i el posterior reconeixement de la formació en pràctiques cursada a l'estranger. Aquest reconeixement de la formació en pràctiques es farà seguint el learning agreement (acord d’estudis) que l'alumne haurà pactat amb el seu coordinador d'intercanvi i l’empresa d’acollida abans de marxar.
L'alumne abona l'import de la matrícula a la institució d'origen i gaudeix de la possibilitat de realitzar la Formació en Centres de Treball a una institució d’acollida estrangera.
La institució d’enviament facilitarà la informació sobre les possibilitats d'allotjament, les empreses d’acollida així com la logística de l’estada.
L’Institut Nicolau Copèrnic ofereix a l’alumnat de Cicles Formatius la possibilitat de participar en programes de mobilitat en l’àmbit d’Erasmus+ que gestiona la Coordinació de Mobilitat Internacional, i cursar la Formació en Centres de Treball en alguna de les institucions europees amb les quals el centre té acords signats.
Les mobilitats en pràctiques es poden fer amb empreses europees amb les que s’han establert acords específics sobre el nombre d’alumnes, la durada de la mobilitat, etc.
PERÍODE I DURADA DE LA MOBILITAT
Les mobilitats s’han de realitzar sempre durant el període ordinari de realització de la Formació en Centres de Treball (FCT) del cicle formatiu que estigui cursant l’alumne, un cop superats tots els mòduls de primer i segon curs o crèdits en el cas de cicles de curs únic. En el cas que l’alumne no hagi superat algun mòdul o crèdit l’equip docent decidirà si aquest pot gaudir de la beca de mobilitat.
Dintre d’aquest període, la durada de la mobilitat pot ser de 1 mes com a mínim i de 3 mesos com a màxim.
DOTACIÓ ECONÒMICA
SEPIE (Servicio Español para la Internacionalización de la Educación) és l’organització que distribueix els fons econòmics procedents de la Unió Europea per becar els estudiants participants en el programa Erasmus+.
Els alumnes beneficiaris d’una beca Erasmus+ cobraran entre el 80% i el 100% de l’import una setmana abans de marxar per transferència bancària. Es farà el pagament del 100% si el centre ho considera pertinent. En el cas que s’aboni el 80% l’alumne rebrà el 20% restant un cop hagi tornat i aporti tota la documentació de final d’estada. Per accedir al pagament caldrà haver signat el contracte de subvenció, el document de compromís i haver lliurat les dades bancàries. Aquests passos són imprescindibles per a rebre la transferència bancària.
L'alumnat interessat ha d'iniciar els tràmits de preparació de la mobilitat quan es troba finalitzant el primer curs del cicle formatiu.
Els requisits per poder demanar una mobilitat Erasmus+ són:
- Estar matriculat a l’Institut Nicolau Copèrnic de la Formació en Centres de Treball (FCT) durant el curs acadèmic en que es realitza la mobilitat.
- Tenir la nacionalitat, residència permanent o l’estatus de refugiat o apàtrida d’un dels estats participants dins el programa Erasmus+ (els 27 estats membres de la Unió Europea, els tres països de l’Àrea Econòmica Europea - Islàndia, Liechtenstein i Noruega - i Turquia, Suïssa i Croàcia).
- Tenir 18 o més anys quan s'iniciï el període de mobilitat.
- Haver superat tots els mòduls de primer curs del Cicle Formatiu.
- Tenir un coneixement suficient de la llengua del país on es vol anar, o bé un nivell mig/elevat d’anglès que permeti comunicar-se fàcilment.
- Obtenir un informe favorable del seu tutor.
Els passos a seguir per participar són:
- Enviar el formulari de sol·licitud de participació per a la mobilitat internacional degudament complimentat dins del període de la convocatòria .
- Si la sol·licitud ha estat acceptada, s’haurà de presentar fotocòpia dels certificats oficials que acrediten el coneixement de llengües estrangeres. En el cas de no presentar-lo, haurà de fer presentar-se obligatòriament a la prova de nivell d'anglès.
- Presentar-se a l’entrevista personal en la data i lloc estipulats.
Per poder gaudir d’una beca Erasmus+, els criteris de selecció dels candidats seran els següents:
EXPEDIENT ACADÈMIC DE L'ESTUDIANT. 30 PUNTS
La nota mitjana de l'expedient acadèmic es calcularà fent una suma ponderada de la qualificació obtinguda en els diferents mòduls pel nombre total d’hores dels mòduls cursats.
Les assignatures convalidades no computaran en el càlcul de la nota mitja ponderada. Aquestes notes s'agafaran les resultats obtinguts en l'avaluació de febrer del primer curs.
ACREDITACIÓ DEL NIVELL D'IDIOMES. 40 PUNTS
S’haurà de lliurar a la coordinadora de mobilitat internacional els certificats oficials que acrediten el coneixement de llengües o bé fer una prova de nivell d'anglès.
CONSIDERACIÓ DE L'EQUIP DOCENT I ENTREVISTA PERSONAL. 30 PUNTS
Es realitzarà una entrevista amb la coordinació de mobilitat del centre amb l’objectiu de valorar la motivació i l’interés de l’alumne a fer la FCT a l’estranger
Si hi ha més demandes de places que les convocades, el centre seleccionarà les sol·licituds segons els punts esmentats anteriorment: l’expedient acadèmic de l’alumne/a, els coneixements de llengua estrangera, l’opinió de l’equip docent i la informació recollida durant l’entrevista personal.
Es tindrà en compte que l’alumne no hagi participat amb anterioritat dins el programa Erasmus, a la modalitat d’estudis (d’acord amb la normativa de l’OAPEE).
Les sol·licituds de tots aquells estudiants que, havent obtingut plaça en alguna convocatòria anterior, hagin renunciat per causes no justificades o hagin incomplert els requisits sol·licitats, quedaran relegats a l’últim lloc de la llista de sol·licituds.