Històries de viatge

Visita al CELF de Nykøbing, Dinamarca: una experiència enriquidora dins del programa ERASMUS+

Del 6 al 9 de maig del 2025, el nostre company Alber grau va tenir l’oportunitat de viatjar a Dinamarca per visitar el centre educatiu CELF, situat a la ciutat de Nykøbing F. St., gràcies al programa ERASMUS+. Aquesta experiència va ser molt enriquidora tant en l'àmbit personal com professional, ja que li va permetre conèixer de primera mà el seu sistema educatiu i establir contactes per futurs projectes internacionals.


Durant aquests tres dies, va poder observar com al CELF imparteixen estudis equivalents al nostre Grau Superior, amb una durada que normalment és de dos anys i mig a tres, depenent de l’especialitat i el ritme de cada estudiant. Una part molt important del seu itinerari formatiu és l’estada obligatòria en empreses, anomenada internship, que sol durar diversos mesos i té molt de pes dins de la seva formació, ajudant-los a fer una transició més natural cap al món laboral. Durant la visita, l'Albert va tenir l'oportunitat de reunir-me amb professors i alumnes, i es va adonar de la importància que donen a la col·laboració entre l'institut i les empreses locals.

Aquesta relació estreta assegura que el contingut del programa estigui actualitzat i s'adapti a les necessitats del mercat. Els alumnes li van explicar que durant les seves pràctiques no només aprenen aspectes tècnics, sinó que també desenvolupen habilitats interpersonals, treball en equip i resiliència, factors clau per afrontar els reptes professionals del futur.


A més, va poder comprovar que el model danès fomenta molt l’autonomia i la responsabilitat de l’estudiant, amb espais de treball oberts i una metodologia centrada en projectes reals. El contacte constant amb l’entorn empresarial i l’aposta per les competències pràctiques són aspectes que comparteixen amb el nostre cicle formatiu, però que allà tenen encara més presència al llarg de tota l’etapa educativa.


Aquesta visita l’ha ajudat a entendre millor altres maneres d’ensenyar i d’organitzar els estudis professionals, i reforça la importància de programes com l’ERASMUS+ per obrir fronteres, crear vincles i millorar la nostra tasca docent.

Ha estat, sens dubte, una experiència molt positiva que esperem que pugui tenir continuïtat

amb nous projectes de mobilitat per al nostre alumnat del INS Nicolau Copèrnic.

Mobilitat Copèrnic

Mobilitat Copèrnic

Alumne del Copernic

Alumne del Copernic.